Projecten en Activiteiten

Onbegrensde Participatie (2019-2021). Dit project richt zich op het toegankelijk maken van sociale voorzieningen voor mensen met een handicap waardoor zij volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

In 2018 hebben de voorbereidende activiteiten voor dit project plaatsgevonden.

Praktijktrainingen (2017). Kleding maken, Computervaardigheden en Patisserie stelt participanten in staat meer inkomsten te genereren.

Actie Noodhulp Peru (begin 2017). Inzamelactie voor de slachtoffers van het noodweer in Peru.

Evaluatie en nazorg project All Inclusive (2016-2017). EMSOLAM heeft de aanpak en ervaringen van het project in kaart gebracht. De bevindingen en de hieruit voortgekomen aanbevelingen zijn gepubliceerd en verspreid. Hiermee heeft EMSOLAM de aandacht van de landelijke media gekregen. Ze worden steeds vaker benaderd voor advies.

All Inclusive: Sociaal en Ondernemend (2013-2015). Tijdens dit succesvolle project hebben 50 mensen met een lichamelijke handicap een ondernemers- of een arbeidsmarktbemiddelingstraject gevolgd.

Orthopedische hulpmiddelen (2010-2013). Tijdens de vakopleiding orthopedische hulpmiddelen hebben participanten beenbeugels, korsetten, spalken, nekbraces, krukken en orthopedische zolen leren maken en aanmeten.

In onze nieuwsbrieven vindt u meer informatie over al onze projecten, de participanten en hun verhalen.

Activiteiten in Nederland

In Nederland houdt O2 zich bezig met fondswerving om op die manier projecten in Peru te kunnen ondersteunen. Daarnaast hebben wij een adviserende rol richting EMSOLAM en geven regelmatig trainingen t.b.v. capaciteitsopbouw.